Homepage > Klantenservice

Hulp nodig? +31 (0)40-7113001

Klantenservice

 • Algemeen

  Wij hebben 4 verschillende merken in onze standaard collectie. Cerdalon (Uni, Cerdaline, Hispano, Panama, Raspa en Tejano), Sunbrella (Solids & Stripes en Nattë), Sunproof (Cartenza, Stripes, Southend, Copacabana, Kitsilano, Balian) en Flame (kunstleer) deze zijn allemaal van topkwaliteit! Dat wil zeggen, zeer duurzaam, slijtvast en waterafstotend behandeld (niet standaard waterdicht). Deze stoffen zijn zeer kleurvast. Toch adviseren wij om de kussens binnen op te bergen voor een lange levensduur. In onze bestelmodule bij stof / kleur kunt u eenvoudig de verschillende eigenschappen van de stoffen met elkaar vergelijken. We raden u aan om een kleurenstaal te bestellen. Kleuren zullen per monitor lichtjes af wijken van de praktijk.

  Wij hebben diverse vullingen in ons assortiment. Maar welke vulling is nu het beste voor welke toepassing? Bent je er niet zeker van, vraag ons dan gerust om advies. Hieronder vindt onder het kopje “soorten vullingen” een kleine uitleg over de vulling. Ben je nog niet zeker van welke vulling voor jouw het beste is? Download dan gerust een van onze keuze schema’s (onder het kopje voor welke vulling kan ik het beste kiezen) om je keuze iets makkelijker te maken.

  Op onze website geven we een SG waarde aan voor onze standaard kussens. Dit zegt niets over de hardheid van het materiaal. De SG waarde is het soortelijk gewicht van het schuimrubber. Hoe hoger dit cijfer is, hoe hoger de veerkracht, de duurzaamheid en het gewicht van het schuimrubber.

  Bekijk het zo: onze SG35 weegt ca. 35 kilo per 100x100x100cm materiaal.

  Meer informatie over de hardheid van onze kussens vindt u bij de omschrijving vullingen.

 • Omschrijving stoffen

  Cerdalon is een stof die wij direct van de producent betrekken. Hierdoor kunnen we deze stof in een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding naar u aanbieden. De stof is dralon geweven (voelt hierdoor zacht aan), is een ademende stof, schimmelvrij en is voorzien van een water- en vuil afstotende laag. Cerdalon – uni is een gladde stof met standaard kleuren die makkelijk te combineren zijn. Cerdalon - Tejano is een gladde stof met een jeans look uitstraling. Cerdalon – Panama is een gladde (zachte) stof met een dubbel geweven structuur. Cerdalon – Hispano is een dubbel geweven met een werkje (vierkant). Cerdalon – Cerdaline is een gladde stof met een dubbel geweven structuur. Cerdalon – Raspa is een gladde gemêleerde stof.

  Sunbrella is een zachte stof die zowel voor binnen als buiten geschikt is. Een ademende stof (wordt dus niet heet en plakt niet), is rot- en schimmelvrij, bacterie werend en zeewaterbestendig. Een bewezen topproduct met 5 jaar garantie op het stof. Solids & Stripes is en gladde stof die met name te adviseren is bij intensief gebruik en een intensieve blootstelling aan UV straling. Met name in een projectmatige inzet en de horeca zal deze stof uitstekend tot zijn recht komen. Mooie kleuren en lange levensduur. Onderdeel van Sunbrella is ook de stof Natté. Dit is een gladde (zachte) stof met een dubbel geweven structuur.

  Sunproof® outdoor stoffen zijn water- en vuilafstotend, chloor- en zeewaterbestendig, schimmelvrij, etc. Cartenza is een van Olyfin geproduceerde stof. Olyfin is synthetisch waardoor deze Dralon geweven stof in de felle zon, bij donkere kleuren, door de synthetische eigenschap, lichtjes warmer worden. De effen kleuren van Cartenza zijn goed te combineren met de stripes (niet te verwarren met de Sunbrella Solids & Stripes). Southend is een grovere/gemêleerde stof die relatief zacht aanvoelt. Zeer trendy. Copacobana is een grove stof. Prima voor een ‘cosy’ look. Kitsilano is een stevige jeanslook stof. Balian is een ribstof.

  Flame is een kunstleer stof die erg efficiënt (en hygiënisch) in onderhoud is. De meest waterstotende stof.

  Overige stoffen en collecties zijn leverbaar op aanvraag.

  Het is bij ons mogelijk om uw kussen(s) te voorzien van uw logo. Dit kan uitgevoerd worden in bedrukking of borduring. Daarnaast bieden we de mogelijkheid aan om kussens uit te voeren geheel in full color (eigen ontwerp). Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Omschrijving vullingen

  SG25
  - polyetherschuim
  - standaard geadviseerd als rugkussen
  - zitkussen, wanneer het niet dagelijks wordt gebruikt
  - zitkussens voor kinderen

  SG35
  - polyetherschuim
  - standaard geadviseerd als zitkussens
  - relatief stevig/stug kussens met een harde zit (je zit echt op het kussen)
  - vanaf 6cm een prima zitcomfort
  - wordt over het algemeen tussen de 8-15cm besteld

  Vlokvulling
  - gebruikt voor plofkussens
  - vulling bestaande uit stukjes divers schuim
  - bij keuze van deze vulling dien je de kussens regelmatig op te kloppen
  - zachte, niet vaste vulling
  - ook mogelijk in Quick dry variant (op aanvraag)

  HR35
  - koudschuim
  - standaard geadviseerd als ligbedkussen en matras – loungekussen
  - adviesdikte is vanaf 10-12cm
  - zachte vulling

  HR45
  - koudschuim
  - Standaard geadviseerd als matras – loungekussen
  - Ivm de hoge veerkracht te bestellen vanaf 4-6 cm
  - zachte maar stevige vulling

  Quick dry
  - geschikt voor buitentoepassing waarbij de kussenvulling nat kan worden.
  - open cel structuur, droogt snel
  - schimmelwerend
  - adviesdikte: vanaf 6 cm
  - stugge/harde vulling

  Let wel op: als je de kussens buiten laat liggen, kunnen ze natuurlijk wel vies worden (verweren). De standaard vullingen (SG35,SG25 en vlokvulling) en de koudschuimen absorberen het water. Waardoor de vullingen als ze nat geworden zijn uit de hoes gehaald dienen te worden om te drogen en om eventuele verstikking te voorkomen. Onze Quickdry vulling is waterdoorlatend. Het water loopt er als het ware doorheen.

 • Voor welke stof kan ik het beste kiezen?

  Keuze in stof is erg persoonlijk, we adviseren dan ook om altijd een kleurenstaaltje aan te vragen. Zo kunt u de stof en kleur zelf beoordelen.

 • Voor welke vulling kan ik het beste kiezen?

  Keuze in vulling is erg persoonlijk, elke vulling heeft een eigen specificatie (zie omschrijving vullingen). Misschien kunnen we het u makkelijker maken met de onderstaande schema’s.

  keuze schema vullingen voor uw huis-, tuin- en keuken gebruik

  keuze schema vullingen voor uw caravan

 • Hoe wordt het streep motief uitgevoerd?

  Standaard wordt de gestreepte stof in de hoogte / diepte gemaakt, zoals ook via de bestelmodule zichtbaar wordt. Indien het kussen echter breder wordt dan 150cm komt er een naad in het midden van het kussen. Indien gewenst kan de streep ook in de lengte worden geproduceerd, dit kunt u bij onze klantenservice aangeven.

 • Voor welke afwerking kan ik het beste kiezen?

  Strak kussen: Standaard worden al onze maatkussens afgewerkt met een zijnaad. Afhankelijk van de keuze in stof en dikte van het kussen, kunnen kussens tot 60-65-70cm diep met een zijnaad gemaakt worden. Dit is afhankelijk van de keuze in stof, diepte en dikte van het kussen. Een zijnaad wordt vaak gekozen wanneer het kussen maar aan 1 zijde zichtbaar is (bijvoorbeeld een bank of een dichte stoel). Bij een zijnaad wordt het kussen in de diepte omtrokken met de stof, zo heb je aan de voorzijde van het kussen geen naad. Aan beide zijkanten heb je in het dikte van het kussen wel een extra naad en natuurlijk aan de achterzijde bij de rits. Daarnaast kun je nog kiezen voor een afwerking met tussenstuk of een afwerking met dubbel koord.

  Tip: is uw kussen aan meerdere zijde zichtbaar. Kies dan voor de afwerking met een tussenstuk of een afwerking met dubbelkoord.

  Plof kussen: Wanneer je kiest voor een plofkussens met een zijnaad, kies je voor (zoals wij dat noemen) een sierkussen. Je kussen loopt dan in puntjes, zoals je hoofdkussen. Als je kiest voor de afwerking met een tussenstuk of een afwerking met dubbelkoord is je kussen rechter en makkelijker te maatvoeren. In onze bestelmodule kunt u eenvoudig de verschillen tussen de verschillende afwerkingen zien zodat u altijd de juiste keuze maakt.

 • Kan ik losse stof bestellen?

  Natuurlijk! We bespreken de mogelijkheden graag met u. Neem gerust contact met ons op.

 • Kan ik ook alleen kussenhoezen op maat bestellen?

  Absoluut! U kunt bij het op maat maken van uw kussen kiezen voor "Wijzig vulling kussen". U kunt dan kiezen voor "Geen vulling".

Contact
Heb je nog vragen? Wij helpen je graag!
Facebook Stel je vraag via Facebook:
123maatkussens
Twitter Stel je vraag via Twitter:
@123maatkussens
Bedrijfsgegevens
S&D partners
Leemskuilen 5
5563 CK Westerhoven
KvK: 68992653
BTW: NL857679235B01
IBAN: NL42 RABO 0122 4826 54
Eenvoudig zelf samenstellen!
Laagste prijsgarantie
Levering in 15 werkdagen!