Homepage > Klantenservice

Hulp nodig? +31 (0)40-7113001

Klantenservice

 • Algemeen

  Moet je nu voor je kussen extra centimeters bestellen of juist niet?

  Over het algemeen adviseren we om de binnenwerkse maat van uw stoel of bank aan te houden. Alleen bij plofkussens wijkt dit af.

  Rechthoekige kussens: Vaak gebruikt als zit en rugkussen. Let op bij uw rugkussen, vergeet niet de hoogte van uw zitkussen van de hoogte van het rugkussens af te tellen, en de eventuele cm die het kussen boven de bank uit dient te steken er bij op te tellen.

  Ongelijke zijde: een kussen met 1 schuine zijde (deze kan zowel rechts als links gebruikt worden door het kussen horizontaal te draaien) vaak gebruikt als rugkussen in een hoekbank. Let op in de hoek dat u van 1 van de twee kussen de dikte van het andere kussen aftrekt.

  Trapezium: een kussen met aan 2 zijdes een schuine kant. De hoogte van het kussen gemeten is de zitdiepte in het midden van het kussen (meet dus niet uw schuine kant op).

  Halfrond: Wanneer u bij ons een kussens besteld met de vorm halfrond zult u na het plaatsen van uw bestelling een aanvullende mail ontvangen voor het aanleveren van een mal. Dit is een extra service die wij onze klanten bieden om de ronding zo goed mogelijk na te maken. Uit ervaring is gebleken dat deze namelijk vaak verschillend is. U mag dan een mal maken door de bank of stoel te overtrekken met kranten of vloeipapier en naar ons op te sturen. Op de mal kunt u dan de positie van de rits aangeven. Uiteraard kunnen we het kussen ook maken aan de hand van de ingevoerde maten, alleen kunnen we dan helaas geen garantie geven op een juiste ronding van het kussen.

  Rond: Maatvoering aan de hand van uw diameter. Let op: wanneer de Øcm groter is of gelijk is aan de breedte van de gekozen stof, komt er een extra naad op het kussen. Als het kussen groter (Øcm) is dan onderstaande maatvoering, zal er een naad (in het midden van het kussen) komen.
  Cerdalon >156cm
  Sunproof >146cm
  Sunbrella Solids & Stripes >133cm
  Sunbrella Natté >136cm
  Flame >136cm

  Plofkussen met een zijnaad: Een sierkussen. Dit kussen loopt hol (boven, onder en aan de zijkanten) en in het middel bol. De opgegeven maten zullen als volgt geproduceerd worden.

  Plofkussen met een tussenstuk of dubbelkoord: Een rechthoekig kussen met vlokvulling. De opgegeven maten zullen als volgt geproduceerd worden.

  Houd er rekening mee, een kussen is geen houten plank die je op maat kunt zagen. De kussens worden met de hand gemaakt en er kan dus altijd een kleine afwijking zitten in het bestelde formaat en het geleverde maat. Uiteraard doen we ons best uw kussens zo precies mogelijk te maken. De marge waarin de afwerking zou moeten blijven is 1cm (- / +) per 100cm kussen.

 • Hoe meet ik mijn kussens voor mijn bank op?

 • Is er een maximale maat voor mijn kussen?

  In principe is er geen maximale maat maar we adviseren wel bepaalde maximale maten in verband met het mooiste resultaat in vorm en vormvastheid:

  Strak kussen: Maximale lengte 200cm - 220cm. Als het kussen langer wordt, bestaat de kans dat het geheel er niet meer zo strak uitziet. In de stof zit namelijk een beetje stretch waardoor bij lange lengtes er kleine plooien zouden kunnen ontstaan. Deze zijn overigens wel weg te wrijven.

  Plofkussen: Maximale advies lengte 120cm. Grotere kussens gaan inzakken en moet u erg vaak opkloppen.

 • Wat wordt de dikte van mijn plofkussen?

  Plofkussens met een zijnaad of enkelkoord: Deze sierkussen zijn niet op iedere plek even dik. Het kussen loopt in puntjes en zal in het midden een stuk boller zijn (dikker) dan aan de punten. Het midden van het kussen kan aangehouden worden als meetpunt dit zal ongeveer de dikte zijn van uw aangeven formaat. Let wel op: hoe groter uw kussen is, hoe meer dit kan afwijken van het aangegeven formaat.

  Plofkussen met een tussenstuk of een dubbelkoord: Deze kussens zijn wat maatvaster. Ze zijn rechthoekig van vorm en de aangegeven dikte is de dikte van het tussenstuk. Dus band die om het kussen heen zit, is de dikte die u aangegeven heeft bij uw bestelling. Het kussen wordt gevuld met vlokvulling waardoor het in het midden dikker kan worden (ca 20-25cm) dit is afhankelijk van het formaat dat u besteld. Let wel op: Hoe groter uw kussen is, hoe meer dit kan afwijken van het door u aangegeven formaat.

 • Kan ik mijn kussens op maat laten inmeten?

  Natuurlijk! Dan weet u zeker dat u de juiste afmetingen ingeeft. Bij bestellingen vanaf €1000,- komen wij gratis bij u thuis inmeten

 • Kan ik mijn kussen in een andere vorm laten maken?

  Wij kunnen (bijna al vormen) voor uw maken aan de hand van een werktekening, mal, schets of telefonische uitleg. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

 • Kussens met mijn logo / ontwerp

  Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres! Wij kunnen uw kussens voorzien van uw logo doormiddel van bedrukking of borduring (in 1 of meerdere kleuren). Daarnaast hebben we de mogelijkheid om uw ontwerp te printen, dus uw kussens compleet full color (uiteraard op stof die geschikt is voor buiten of desgewenst voor binnen). Benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.

Contact
Heb je nog vragen? Wij helpen je graag!
Facebook Stel je vraag via Facebook:
123maatkussens
Twitter Stel je vraag via Twitter:
@123maatkussens
Bedrijfsgegevens
S&D partners
Leemskuilen 5
5563 CK Westerhoven
KvK: 68992653
BTW: NL857679235B01
IBAN: NL42 RABO 0122 4826 54
Eenvoudig zelf samenstellen!
Laagste prijsgarantie
Levering in 20 werkdagen!